Geng (s)

Tuesday, January 24, 2012

Pesta Seloka FB

Assalamualaikum




PANTUN FB PUNYA ANGKARA

Dua minit sekali keluar post dia,
Sampai nak ke jamban pun di cerita
Dia ingat kawan-kawan nak tahu agaknya,
Dia tak tahu kita yang muak membaca..

Ada pulak yang marah tak kena masa,
line internet problem pun nak di marahnya,
Keluarlah ayat macam tak tiada agama,
Tapi sesekali judge book by its cover ya....

Tak kurang jugak yang bicara hal agama,
Walau tak banyak tapi berguna,
Buat peringatan kengkawan yang alpa,
Moga teknologi tak salah guna...

yang lain asyik duk like saja,
tak kira ape post tak kira siapa tuannya,
Ada kala x baca pun isi cerita,
Yg penting like dia mesti ada...

Yang lagi satu cerita hal cinta,
Bergambar profil macam da kompom itu laki dia,
mula la keluar ayat manis dari gula,
kita tengok lagi sehari kecewa ke gembira...

Ada yang tulis suka suka ,
kadang mengarut kadang berduka,
Mencari kenalan sekadar teman bicara,
Mana la tahu,sangkut sorang dua...

Tulah dia FB punya angkara,
Ada baik ada buruknya,
Elok dipakai elok la dia,
Tepuk dada tanya selera..




Credit untuk pencipta seloka nie.Cayalahhh!! ^_~



♥ With love by Nazeyra ♥

7 love(s):

syahirooAhmad said...

:) terbaik!!

Papa Mifz said...

mmg meluat kdg2 tgk status kwn2...

Hanis MY said...

lawak la tapi penuh mesej... dah berzaman tak tulis status... makless haha...

umie naziera said...

@syahirooAhmadmmg terbaik..thums up :D

umie naziera said...

@Papa Mifzhaha,memang pown sebab kdg2 tu status tah hape2 ..hewhew

umie naziera said...

@Hanis MYtah sapa la yang reka mende nih,,hihihihi..

Diyana said...

haha,,lawaknya..>__<

copyright@segala yunk tercatat adalah hak milik Umie Nazeyra Alias