Geng (s)

Friday, July 19, 2013

Ramadhan di perantauan

Assalamualaikum

Ni first time dalam hidup sambut puasa jauh dari family.Happy jugak dapat pengalaman baru tapi sedih woo sebab tiap tiap tahun selalu dengan family je.

Paling terasa time sahur la.Sebab selalu aku yang bangun awal siapkan sahur.Ni bila dah jauh,just call mak je la pepagi nak make sure dya bangun.

And u know what?Aku buat perangai aku kejutkan bangun sahur dekat hosmet hosmet di Kl.Hahaha.Sory ye akak akak sekalian.Aku akan kejutkan orang tu sampai dya bangun,selagi tak bangun aku takkan berenti punya. :P

Kat sana kami masak je lepas balik keja.Waktu pagi mengular jap time keje turun pasar kat bawah tu.Simpan dalam peti dekat pantry lepas tu petang bawak balik rumah.Jimat!Itu penting sebab kalau beli kat bazar memang melayang 10 20 hengget.Kalau share sorang dalam 5 hengget je.Like sangat sangat.

Memalam keluar berjimba memenuhkan perut lagi.Sampai jadi tembikai dah perut rasanya.

Photo: Sahur with Tutti Frutti.It was so yummylicious..hahahahahahaha *gelak pnjg skit* 
Tutti Frutti

Kak Nad cakap nak makan aiskrim.Aku bawak 7 hengget je la dengan hengpon dua ketul tu.I/C pon tarak bawak.Sekali dya bawak g tutti frutti.Kopak kejap purse Kak Jun aku pinjam duit.Hahaha

Dan skarang ni aku kat rumah.Amik cuty sehari Jumaat nak berjimba di utagha ni haa.Nanty malam raya baru dapat balik pulak.Huhuhu.Sedih mampus bila fikir malam raya masih atas bas nanty.Tiket pukul 7.15 pm.Baru rasa anak perantau kannn.Redha.

Photo: Selamat Hari Alam Sekitar..go PINK !!  *Jari pacat kenyang.Mata panda*
aku semakin bam bam sekarang
jari dah macam "pacat kenyang" bak kata kawan aku
ciss ciss cissss

Enough mencarut sini.Nak blogwalking plak.Wehuuuuu =B



♥ With love by Nazeyra ♥

3 love(s):

Ein Makrai... said...

salam perkenalan...jom visit blog....

Hanis MY said...

hai shomel, makin cunss skrg ni!

syakey said...

adventure sikit puasa d i perantauan. ye dak? :D

copyright@segala yunk tercatat adalah hak milik Umie Nazeyra Alias