Geng (s)

Friday, October 5, 2012

On my New Assignment *thanks Habibijue*

Assalamualaikum

Yeaa!!*Muka gembira dapat assignment baru*

Fine,disebabkan nk membodek bakal adik ipar aku ni,aku sanggup buat assignment yg terkeluar silibus InTaff.

11 perkara tentang diri aku *bajet retis* :

1. Aku suka layan cita Cina.Sampai orang tanya,"Nak kawin dgn Chinese ke".Eh,boleh saja.hiks

2. Sangat manja.Tak boleh orang marah especially mak,nanti 'banjir'.

3. Dalam manja2 aku,aku degil...ketegaq habaq hang.

4.Sangat gilakan novel.OMG!!!Ada sapa2 nak sponsor stok novel untuk aku??! *kelip2 mata*

5. Pemalu...

6. Suka budak2 espeacially baby.Hope to be a mother soon *wink*

7. Makanan fevret nasi goreng.Kalau mak masak waktu bulan puasa untk adik,perghhh!! Kuatkan iman.

8. Muka baik tapi aku lah 'setan'nya (kwn2 ckp) kalau bab buat jahat.Aku buat jahat tp org lain yg kena.   *peacee*

9. Tolong jangan buat aku menunggu,that's kind of person irritate me,much!!

10. I  u Aaron Aziz,Ashraf Muslim,Fizo Omar *boleh gitu*

11. Tak boleh marah orang.Nanti aku yang nangis sb sakit haty.



Soalan from Habibijue

1. Sape bg nama awak?apa maksud nama awk?
Ummi Naazira.My uncle bg nama Naazira.Ummi tu tokwan yg kasi.Ummi ofcos la ibu.Trserlah ciri2 keibuan,hehe.Tapi Naazira,aku xjmpa maksud sebnrnya.Kalau Naziro tu mksunya melihat.What do u think?

2. Solat subuh tak pagi tadi? Siapa kejut? rumet, alarm, ibu kol..pakwe kol??

Alarm la.Rumet kejut??????Ishhh3. Btw,kite single mingle triangle.

3. Give me one person that you hate dalam your life, and one person that you love the most, in your life
selain relatives?
Aku tak benci org,just benci perangai org yg janji tak ditepati.Aku sayang giloss dkt kawan2 aku.Sebab aku tak ramai kawan so I really appreciate them n u Jue.muackhh3.

4. Ciri-ciri yang you nak in your husband/wife? MUEHEHE and, if rasarasa dah ada calon tu boleh nyatakan number I/C? haha!

Kuang hajo soalan ko Jue.Yang pnting nak yang beriman dan beramal.Itu yg penting.Insyaallah complete semua bila ada iman n mengamalkan iman.Tak kisah kalau pendek macm Apex celup.Klau tinggi macm abe Firdaus lagi la digalakkan.Klau kiut macm Dafiz Salica tersangat2 la ohsem! Number I/C?? Nak yang '03'.haha

5.gelaran yang paling anda tak suka ?
Erkk.Tak taw arr.

6. Who's the person yang berjaya buat you jatuh hati, pastu dia boleh hilangmacam tu je? 

Abe Firdaus.Tapi dya still depan mata aku.hahaha

7. Suka perli siapa dekat fb? HAHA this is cool 

Ada la sorang minah tu.Tapi nama dirahsiakan.Klau dya baca blg aku mmg nahas

8. Apa yang akan u buat when your crush texted/IM you? and bagaimana pulak when your ex did the same thing?
mana satu u nak layan eh??
Hmm.Takda lagi experience mcm ni.Tapi kalau jadi,ofcos la lyn crush dlu.Tpi ex lyn la jugak,nnty terasa plak.Crush didahulukan ex diutamakan.

9.kenangan manis and pahit ?yang pernah u alami?
Pahit.Bila ayah aku hilang deria penglihatan,rasa down sgt2.Manis.Bila gathering dgn family n frenz.Best sgt bila dpt gelak guling2 sesama.Bila igt balik moment tu comfem senyum sengsorang.

10.macam mana anda nak buktikan yang you ni sayang dan cinta dekat gf/bf anda ?

Tak payah pulun buktikan sangat.Sebab tak semestinya dya jadi suami aku.

11.u guna handphone jenis apa?

Sony Ericsson n Nokia cikai jer

12.minat gadjet x?klu minat apa gadjet yg paling u nak tapi xpernah dpt?

Minat la jugak.Kalau boleh nak DSLR.oh yeaah,Meh sebijijk Jue!

13. awak bayangkan hidup awk 10 tahun akan datang camne?

Seorang diplomat di Jepun.Have a nice man guiding me and lovely kids.Aminnn..

14.what do you think about me ? honestly . hehe

Jue.Aku tengok kau muka cam baik jer.Tapi sengal jugak eak kau Senah.


Dah la Jue weyhh,naik lenguh aku menaip.Boleh jadi kakak ipar dah ke ni?!?





senah.jue.senah.jue.senah.





p/s : assignment ni laju pulak aku buat


♥ With love by Nazeyra ♥

7 love(s):

Jue Azis said...

hahaha..masih kurang gram dalam bodekan tu..kena tambah banyak puji-pujian tu..:D haha

Umie Naziera said...

@Jue Aziskat bilik ni xde garam la dik..haha

Nelly The Strange said...

suka jawapan nom 10 ! hahahaha

Umie Naziera said...

@Nelly The Strangelike sampai lebam Nelly...ahaks

Hanis MY said...

Sweetlah ummi ni oo suka bby eh jd pengasuh ank akak la jap hihi

LYAfrina said...

suka jawapan no 10 tu..
gud2....
bila dh jd suami baru la nk pulun2 pon kan

syakey said...

suka tgk cta cina jugakk!!

dr kecik. ingt lg dlu tb3 tiap tiap ptg ada tayang drama cina. best2 pulakk. boleh kata, kenal ahh plakon cina haha

copyright@segala yunk tercatat adalah hak milik Umie Nazeyra Alias