Geng (s)

Thursday, January 3, 2013

Hello 2013

Assalamualaikum

Holaaaa!Yess terlambat wish new year.

 

Akhirnya 2013 is here, walaupun sebelum sebelum ni kecoh it's gonna be the end of the world.Huishh karut betul.Memang kiamat semakit hari semakin dekat tapi bukan kerja kita nak tentukan bila benda tu berlaku.Hari kiamat salah satu daripada RAHSIA ALLAH.

Penghujung 2012 banyak event yang berlaku.Kawan aku dah bertunang pon.Dekat tiga tahun tak jumpa,dapat story dya nak tunang.Kami kenal sejak form 1 and banyak kenangan masa sekolah dulu.My twin,Farah dah ajak aku pegi tapi hari tu aku exam pulak.Anywayy semoga sampai ke jinjang pelamin dan bahagia dunia akhirat Nadia.

 

Then blogger Nelly The Strange pon dengarnya masuk sekolah tahfiz rasanya.Dya ada sms bagitau haritu.Wow,bangga sangat dengan dya.Selalu budak budak lepas sekolah nak keja cari duit,tapi alhamdulillah Nelly cari bekalan akhirat.Wishh the best for her :')


Btw, aku tengah final sekarang. Another two more paper to go.Sukanyaa sebab lepas ni dah cuti sem.Cepat sangat masa berlalu.Rasa macam baru masuk UUM ja.

Rasa baru sangat join orientasi haritu.

Rasa macam baru kenal rumet aku,Shah.

Rasa macam baru ja kenal budak2 jiwa kacau Waney,Jue,Shah,Tyrah ni.

Rasa macam baru ja buat keja keja gila dekat UUM ni.

Hmm,semua tu macam baru ja berlaku.Anyway,welcome new semester! =B

Exam!Exam!

Ptang sebelom exam,aku lepak pasar malam dulu.Hilangkan stress kunun.
Rasa nak gila jawab first paper haritu.Introduction to Political Science.Dah la kena jawab dalam English sebab lecturer foreigner.Tyrah untungla boleh jawab BM,sobbss.Paper Dr.Ruslan naseb baik boleh jawab BM.Senang sikit nak tambah ayat bunga bunga.haha.

Tapi paling best paper Modern World History. Sehari sebelum exam aku check soalan past year,dan tiga tahun berturut turut keluar soalan yang sama.So,mudahkan kerja,aku dengan Tyrah (tyrah cosmet aku,yg lain2 tu cos lain) hafal tajuk yang selalu keluar tu je.hehe. Start petang sampai pukul 4 pagi kami menghafal.Examnya pukul 9 pagi.teheee :D

 
makanan harus ada.untuk kecergasan,hehe

 
rehatkan otak pukul 2 pgi

Tido pukul 4 lebih tapi pukul 5 baru terlelap sebab minum Nescafe sebelum tu,dua pack!!Bangun pukul 6 solat Subuh n baca Yassin then pukul 8 naik bas pegi tempat exam.Perghhh,sejuk nak mamppus pagi tu.Tak bawak sweater pulak,menggigil la jawabnya.

Alhamdulillah,soalan keluar sebijik sebijik.Cuma tak cukup masa ja nak jawab bagi perfect.Hmm,xpa la.Setakat tu yang mampu.Haha dan paling penting aku jawab fully in English.Tediaaa,sejarah yang Bm pon aku hancur,ni boleh pulak jawan dalam English kan.

Boleh ja jawab Bm tapi style aku kalau dah belajar dalam English so aku kena jawab dalam English jugak.Kalau tidak nanty aku tak faham apa yang aku tulis.

Alhamdulillah!Alhamdulillah!Alhamdulillah!Semua berjalan lancar.Tunggu untuk dua paper lagi then holidayyy :D

Sekarang berehat kejap kat rumah.Paper seterusnya 9.1.2013.

Till then,daaa readers.



p/s : panjang giler first entry for 2013 
p/ : yang follow aku,sorry xsempat follow balik

 

♥ With love by Nazeyra ♥

4 love(s):

Papa Mifz said...

selamat tahun baru yer...

semoga sukses in your final..!!

Rara Nasiha said...

Goodluck :)

syakey said...

weehee selamat tahun baru ehh! sama lah tengah menghadap final ni. tak sabauu nak cuti :D

アヌム said...

happy new yaearr..smpt lg kan wish.heeee

copyright@segala yunk tercatat adalah hak milik Umie Nazeyra Alias