Geng (s)

Wednesday, May 16, 2012

We hearts u teacher

Assalamualaikum


TEACHER IS A PROFESSION WHO TEACH ALL PROFESSION

Betul kan quote niyh?

 

Happy teacher's day for my sweet,beloved,handsome,funny,dedicated,patience,inspiration and adorable teacher.waaaaa,panjang giler.

But most important is Happy Teachers Day to my parents.They're not a teacher but they teach me a lot about life. <3

Nak share la pengalaman dengan cikgu cikgu SMKDSA batch 2005-2011.huh.7 tahun aku dekat sekolah tuh.Dah kenal semua cikgu,tapi cikgu ja ada yang tak kenal aku.hehe

Seronok kan alam persekolahan.Seronok dapat kawan,seronok mengusik cikgu jugak.Nak lagi dapat cikgu yang sporting dan satu kepala dengan kita.Boleh havoc kelas jadiknya.Memang tak study la jawabnya.

Banyak pengalaman dengan cikgu dekat sekolah.

Dulu masa form 1 cikgu ajar tatabahasa.Ajar imbuhan -ke...an-.Lepas tuh cikgu suruh sorang sorang bagi satu kata dasar untuk tambah dekat imbuhan nie.Masing masing bagi macam macam kata dasar;masuk,sulit,takut,etc.Ada sorang budak bagi kata dasar malu.Apa ayat dya??haha.Kesian cikgu pompuan tuh.


Ada cikgu math pulak.Kami tanya soalan ni nak buat macam mana,dya garu kepala.Dermmmm!Kami garu kepala jugak la jawabnya.



Kena tawaf computer lab sambil bawak tempurung kelapa sebab salah jawab soalan Sejarah.Ustaz Book!!!

Kena knock crab go 100 kali tanpa henti.Aku kena 100,ada yang sampai 200.Gila vavi!!Ini kes tak buat nota kimia form 4.hehe.Psstt..aku buat 99 kali je sebenarnya,kira langsai la cikgu yerr??

Knock crab go = ketuk ketampi.Sampai ketaq lutut kami oiii.Tak boleh turun tangga kelas,solat pon atas kerusi.Nak duduk buang air lagi susah woiii.Habis tegang urat.

Citer form 6


Ini zaman kenakalan kami budak budak batch 92.Budak lahir taun monyet la katakan.

Ponteng perhimpunan beramai ramai.Tapi port sembunyi tak gud la,terkantoi dengan cikgu.Dan yaa,cikgu jadi singa time tuh.

Kena mengadap pengetua selama dua jam tanpa di beri duduk dalam bilik dya.Kes form 6 banyak sangat ponteng sekolah.

Kelas MUET memang cikgu jarang nampak muka kami.Ponteng memanjang.Sorry sir ;)

Dikejar oleh cikgu sejarah merangkap cikgu disiplin form 6 sebab ponteng kelas MUET.Dan pelajarnya ialah budak pompuan beb plus sorang budak laki.Termasuk aku la.1 September 2010.Perghh,sampai sekarang ingat tarikh tu.

Tapi cikgu tu buat rilek ja bila jumpa kami.Dya tau kami ponteng dan lari dari dya.Tapi bila jumpa kami dya rilex yo yo oo jer.Tabik sama cikgu!!hehe.Aku pengawas kot,tapi aku rasa macam pengganas pulak kat sekolah.



Dan macam macam lagi karenah kami yang cikgu kena layan.Nak buat macam mana kan.Tugas cikgu sebagai pendidik,so kena didik kami yang perangai tak serupa manusia ni untuk jadi lebih bertamadun.ekkeke

Aku pon ada apply kursus perguruan lepas result STPM ritu.Walaweiiii,muka kat bawah niyh layak ke jadi cikgu.

gelakkan diri sendiri =B

So,once again aku nak wish Happy Teachers Day kepada semua cikgu cikgu yang dah menabur jasa dekat aku.Dari aku pra-sekolah,sekolah rendah sampai la sekolah menengah and soon my pensyarah kalau aku dapat masuk u nanty.

Wish u best of luck dalam karier nie dan terus mendidik anak bangsa.

Assalamualaikum,byeee.

♥ With love by Nazeyra ♥

9 love(s):

Hanis MY said...

happy teacher's day! akak paling ingt cikgu paling baik dan paling garang hehe...

budak penjara said...

ko nk jd ank murid aku tak??haha cpt setujukan diri..tp kena bagi adiah la kt aku..hehe

Umie Naziera said...

@Hanis MYhaha,sy igt je smua cikgu..tmbah2 cikgu yg pernah denda sya..hew3

Umie Naziera said...

@budak penjaraerr,cikgu budak penjara..xmo2

Papa Mifz said...

pernah kene tumbuk ngan cikgu dulu...kat perut...huhu

si kiut lavender said...

erk..hahha...kita pun lepasan stpm jgak nih


tgh apply jadik cikgu jgak...kikiki

ntah layak ke idak nih..:D

cik wanie Lovela (CWL) said...

syg cikgu

LYAfrina said...

ahh..sgt2 rindukan zmn skolah dulu..

syahirooAhmad said...

sedihh.... kalau dapat kembali ke waktu dulu kan best.. otak freshh je.. dok pikir pergi sekolah balik sekolah,... :)

selamat hari guru semua~~

copyright@segala yunk tercatat adalah hak milik Umie Nazeyra Alias