Geng (s)

Wednesday, February 8, 2012

Ummi Naazira

Assalamualaikum


Hewhew.Tetibe nama aku pulak yang gah di tajuk entry kali nie apasal?!?Oh ya,itu nama real aku.Kalau sebelum ni yang 'Umie Naziera' or 'Umie Nazeyra' tuh saja aku ubah ejaannyer aje yer.

Sebab aku heran bila ada orang pelik dengan nama aku yang cute nih. =P

UMMI NAAZIRA

So,kenapa dengan nama aku?!Comels what?Sama macam tuan dya.

Dyorang tanya apasal nama aku ada double 'M' dan 'A'?

Orang yang selalu tanya tuh tak lain tak bukan,sepupu sepapat aku lah.Time kami masing masing berperang mulut kutuk mengutuk sesama sendiri memang nama aku jadik mangsa.


"Napa nama hang ada dua A?"*sepupu sekarang main panggil aku hang ja


"Mana la aku taw,cee tanya mak lang nuh" *mak aku 

"Aku taw,masa polis nak daftar nama hang dulu mesti tiba tiba guruh bunyi.Pastu dya terkejut,terus tertulis dua huruf A tu,kan kan?!"*sambil renyih kalah  kerang busuk


Hohoho.Aku selalu menjadik mangsa keadaan.Ceh.Mana la aku taw napa nama aku ada double double bagai.Sebab aku tak pernah tanya pown mak aku.

20 tahun aku bawak nama tu.Dah sebati,tertanam hebark dekat jiwa.Tak kisah la berpuluh A pown,janji cute!!walaweiii =P

Tapi aku tak taw la apa maksud 'NAAZIRA' tuh.'UMMI' aku taw la maksud dya ibu.Sebab aku ni bakal ibu mithali.bhahaha.

Kawan kawan aku semua panggil aku 'UMMI'.Kira dyorang anak aku la kan.hehehe

Btw,sapa taw maksud 'NAAZIRA'??Please kasi tahu sama gua.






♥ With love by Nazeyra ♥

20 love(s):

ZF said...

maksudnya berseri-seri

MiSsKonsPiraSi said...

Assalamualaikum, ok pe nama tu. sesuai dengan peribadi tuan punya nama. :)

umie naziera said...

@ZF betul ka ni ZF?! Nak perah santan dah nie,weee~~

umie naziera said...

@MiSsKonsPiraSi wassalam,hewhew,tima kaseh dear ;D

Cikpuan rara said...

amboi berseri2 ye.cube search kat internet.

umie naziera said...

@Cikpuan rara hehehe,tp xjumpa maksud 'nazira',ada nama seakan 'nazira' ja

Papa Mifz said...

kira ramai la anak kamu yer...haha

syahirooAhmad said...

yaa.. calon2 gini la yang aku nak cari.. ibu mithali.. :D..

tak tahu... :D

budak penjara said...

oh ingatkan umi aida haha

LYAfrina said...

hehe.nama se sweet org nyer

[PCL] said...

salam singgah...Ummi , sejuk je nama tu..

umie naziera said...

@Papa Mifz semua anak saya ;)

umie naziera said...

@syahirooAhmadyeaah,ibu mee itali ,heee

umie naziera said...

@budak penjara sya umie naziera yunk pelakun tu jugak,heee

umie naziera said...

@LYAfrina haha,tima kaseh

umie naziera said...

@[PCL] sejukkk?!hehe,tima kaseh :)

Hanis MY said...

nama yg cantik mcm tuan dia jugak... lawak la kawan2 n sepupu tu suka nyakat...

umie naziera said...

@Hanis MY haha,tima kaseh,mulut dyorang mmg macm puaka! ;P

cik wanie Lovela (CWL) said...

untung org nie hehehe

umie naziera said...

@cik wanie Lovela (CWL) hah,biasa2 sajaa =)

copyright@segala yunk tercatat adalah hak milik Umie Nazeyra Alias