Geng (s)

Friday, December 2, 2011

Matured but Childish

Assalamualaikum  




Walaupun tengah sakit kepala akibat demam,aku tetap gagahkan diri demi blog terchenta sebab aku bajet ada orang baca..puiiii!Hidung sampai merah dok tonyoh dengan towel.Huhuhuhu.Macam mana nak study nie..


Aku nak update pasal ke'matured'kan aku.Ada la 2,3,4,5 orang ckap macam tue.




Cuba tengok gamba kat bawah nie.Ada orang komen,"Umie matured giler".Memang patut powng kau terkejut tengok aku sebab last kita jumpa masa sekula rendah.Kalau aku jumpa kau dekat luar,compem aku tak kenal kau sape.Sebab Melayu mudah lupa!Sudahh!






pic merdeka raya.aku yunk tengah

Matured kah aku?Aku rasa biasa biasa saja dong!

Cerita pasal matured

Kalau orang datang rumah,orang yunk aku tak kenal la,mesti dyorang tanya,"Yang nie keja apa?".Lepas tu aku cakap la form 5 or form 6.Baru buat buat terkejut diorang tuh.Mana ada diorang tanya "form berapa ni?"
Bajet,aku tua sangat ar?Geramm seyh!


Masa form 4 aku pegi dodoikan adik aku dekat wakaf hospital sebab abang dya masuk ward.Tapi diorang nie bukan adik kandung k.Mak aku amik upah mengasuh.Aku anak bongsu!Lepas tu ada sorang mak cik tu tengah tunggu suami dya.So,dengan ramahnya kami bersembang!BUDI BAHAsA BUDAYA KITA kan kan.


Mak cik : Tengok sapa dik?

Aku : *sambil tepuk tepuk adik aku.Tengok abang dya nih ha.Kena tahan ward.Asma.Yunk adik nie    mengantuk.Tu yunk bagi tido sini.

Mak cik : Abang dya umo berapa?

Aku : 3 tahun

Mak cik : Yunk ni anak nombor berapa?

Aku : *dengan pantas.Haih,bukan mak cik.Ni bukan anak saya.Ni adik ja.Saya baru form 4.

Mak cik : Laa,ingatkan anak tadi

Aku : *dalam hati.Kureng betul


Hah.Malu bhaii.Muda trang tang tang lagi orang kata dah srupo mak ore.Haishh.Lawak pulak aku ingat mende tuu.

Tapi aku ada anak taw.Dah sama besar dengan aku dah pown.Banyak pulak anak aku.Dah semua panggil aku UMMI.Aku pown selalu kalau marah dyorang mesti keluar tune seorang ibu.kehkehkeh.Kadang kadang dyorang panggil mak.Tuu yunk tak tahan tu.

Korang tengok ja ku nie macam matured.Tapi aku la yunk perangai kalah budax budax dalam family aku.Even adik yunk mak aku jaga tu pown matured cikit dari aku.Sikit je la.


Cerita pasal childish

Kalau aku gaduh gaduh dengan adik aku yunk 2 orang nie,mana aku nak mengaku kalah.Selagi mak aku tak masuk campur selagi tu aku gaduh dengan dyorang.Bab mengadu memang serah kat aku.Bab mengusik pown aku juara.Aku usik sampai dyorang nangis.Dah nangis pown aku takkan berenti.Mak aku marah baru aku berenti.hehhe.


Kalau berkumpul adik beradik dekat kampung.Ada dua geng yunk aku masuk.Geng budax budax dengan geng mak cik mak cik.Geng budax budax paling aku suka bab main mercun.Sepupu aku yunk pompuan semua jadi jantan!Baling mercun dekat rumah orang dengan tengah jalan.Kwanghajo memasing.

Dah tuu kalau dalam rumah waktu orang tengok berita memang kami kena halau sebab mulut hingaq!Sembang apa pown tak sure aku.

Geng mak cik mak cik best sebab mulut memasing laser.Kalau nak mengata orang tu yunk best sebab selalunya aku tumpang sekaki,eh,dua dua kaki aku masuk.Kalau buat lawak masing masing gelak sampai basah kain.Paham paham la kan.Luv u all my mak cik and also pak cik!hahha

Tapi bab buat keja dekat kampung,sorry.Aku cabut lari okeh.Mana larat nak basuh pinggan untuk 8 family makan.Huihh.Berat telinga mendengar,berat lagi bahu memikul.Oleh itu,aku dengan sepupu aku yunk form 3 and tambah sorang yunk umo 22 akan menyusup keluar ikut pintu dapur lepas makan malam.Dyorang makan dekat bahagian tengah.Lepas semua sudah baru kami masuk.Lepas tu,buat muka innoncent."Kami  dok depan tadi".hehehehe.

Based on the story.Aku nie matured ke childish?Agaknya aku ni dua alam kot.Dah dua dua ada. >.< "


Panjang bebenor aku taip nie.Kata demam.yo yo o je la ko Umie.Aku nak pegi tido.Letih dok kumpul gamba Mario aka P'Shon.





Bak kata Adudu dalam Boboiboy,  "Aku akan kembali"


♥ With love by Nazeyra ♥

13 love(s):

budak penjara said...

fakta mengatakan, lelaki cepat matang berbanding pompuan..haha

cik wanie Lovela (CWL) said...

demam ka cepat sembuh naa!

محمد رازيق said...

comel entry ni.. bg sy tak kisah kalau itu luaran, yang penting cara pemikiran kita.. gud entry.

Gen2Merah said...

ya betull... saya setuju dengan budak penjara... perempuan dikatakan lebih cepat matang berbanding lelaki yang suka main2 ni.. ehehe

so, keep it up.. mana tau dapat kawin awal2 kan.. ehe

cik wanie Lovela (CWL) said...

aiyo wanita ni manja tp selalu bertindak bijak dari lelaki heheh.jgn mara

L said...

hehe. semoga cepat sembuh.. amboi.. boleh lagi update nooh.. p rehat nuhh. huhu
jom baca kejap=0
http://lolz-l.blogspot.com/2011/12/tuntutan-ifc.html

アヌムちゃん said...

takpe la nmpk matured pun..ok ape..heeeee

hamzah ian said...

yg tua tua pun childish juga.. hehe

umie naziera said...

semua : tenkiu coment2 sini..

Nurul Iman Rosman said...

cantik lah pic merdeka raye tu :)

Muna rahimah said...

akak ni comey lah ^_^

Hanis MY said...

hehe comel je, takpe nampak matured janji jiwa muda u ahauww...

umie naziera said...

nurul iman rosman : hehe,maceh,itu time gediks,hehe

muna : maceh,adik pown kiutt

hanis my: betul betul betul

copyright@segala yunk tercatat adalah hak milik Umie Nazeyra Alias