Geng (s)

Monday, December 26, 2011

Neraka lagi HOT la sayangs...

Assalamualaikum


Sakit pulak mata aku bila tengok setengah dp budak pompuan skarang nie.Pakaian,masyaALLAH!!

Hello kawan,berapa banyak kedai kain bukak dekat mesia ni ha.Takkan satu pown tak buleyh beli.Jakel pown buat jualan murah sekarang.Kalau mahal sangat,nuh,MyDin ada,Hari Hari mau  ada.Ayu Ria pown stok banyak lagi.

Kedai dyorang tak bankrup lagi taw.

Tapi paling menghairankan,orang Islam yang buat dp teruk teruk sangat.Non-Muslim,biasa biasa ja.Dah terbalik pulak dunia akhir zaman nie.

Bila bab nasihat orang,waah,macam dya innoncent sesangat.Dengan bangga riak dan takaburnya,dya kata orang lain buat dp tak senonoh sebab nak kejar HOT.Kalau PIZZA HOT DELIVERY tu tak pe jugak.*ish,lapao pizza pulak.Yang ko tu?!

Semua orang akan dipanggil untuk melihat wajah ALLAH di akhirat,tetapi ALLAH akan datang sendiri kepada wanita yang memberati auratnya iaitu memakai purdah didunia ini dengan istiqamah

Takut aku baca benda nie.Takut dengan ALLAH.

Fine if tak nak pakai purdah tu semua.Cukupla tutup aurat or kalau memang dah free hair tegar tu tak payah la amik gambar pakai teruk sangat.Hot pants,singlet,dress singkat.Pastu kepit sana sini,ada yang tersembul,dengan mulut itik.Itik lagi segak habaq hiang.

Aku pegang dengan kata kata IMAM AL-GHAZALI nie,antaranya...

1.Apabila melihat orang jahil,anggaplah mereka lebih mulia daripada kita kerana mereka membuat dosa dalam kejahilan,sedangkan kita membuat dosa dalam keadaan mengetahui.

2.Jika melihat orang jahat,jangan anggap kita lebih mulia kerana mungkin suatu hari nanti dia akan insaf dan bertaubat atas kesalahannya.

Aku tak kata aku baik sangat tapi just nak tegur je.Bukan semua free hair tu jahat sangat,even yang bertudung lagi jahat.Tapi kalau tak nak orang pandang serong dekat kita,firstly orang tengok pakaian la kan.

Semua orang dilahirkan baik.Tapi masa dan keadaan yang mencorakkan segalanya.

Sama samalah kita berdoa supaya ALLAH bagi kita hidayah dan pentunjuk dalam kehidupan.Semoga DIA sentiasa membimbing kita ke arah kebaikan.

Tak payah la nak HOT stuff sangat,sebab neraka lagi HOT!!

Nitezz   >.<" Zzzzzz
♥ With love by Nazeyra ♥

12 love(s):

Hanis MY said...

betul betul takyah nak hot ni not hot... ha ah la wase nak makan piza pullekss hehe...

tersembul dengan mulut itik tu cemana akak yang inesen ni tak faham wuwuwu... inesen gitu tak menahan haha...

Juliet_iRa~" said...

btol..huu

nice entry..:D

Papa Mifz said...

mmg menyampah tgk bdk2 skrg punyo dress...

umie naziera said...

hanis my : mcm2 trend orang snap gamba skarang ni kak,pelik2 pulak tuu

juliet : tenkiuu sygs

papamifz : terok bebenor kan kan

fadh leyanie said...

aha..mmg sokong..even non muslims their dp masih sopan berbading dgn setengah umat kita.malu~

umie naziera said...

fadh : betul betul,malu laa

Nana Leina said...

tu la.. kadg2 bila nmpak ja budak2 yg mcm yg awak cerita kat atas tu kita yg rsa bersalah + malu gila dr depa.. apa2 pun entri ni best.. ^^ harap siapa2 yg baca yg terasa tu jgn tersentap heh.. hohoho..semoga dapt hidayah

umie naziera said...

nana : yap,smoga kita sama2 mndapat hidayah..sapa terasa amek!!hehhe

syahirooAhmad said...

betul.. kot ye pun nak tarik perhatian. hagak2 la sikit...

Nur Liyana said...

doakan untuk mereka !!!


first time saya ke blog ini..:)

~Dr.CiNta~ said...

tak pe tak hot kat dunia pun, asalkan ikut syariat ;)

umie naziera said...

syahiroo : tah,teruk kot pakaian

nur liyana : thanks sudi singgah yer

dr.cinta : betul betul betul!!

copyright@segala yunk tercatat adalah hak milik Umie Nazeyra Alias