Geng (s)

Friday, December 16, 2011

Tengok buleyh,percaya lagi patut,tapi tiru jangan...

  
Assalamualaikum  

Lepas pengisytiharan yunk bermakna tue,memang aku senyum tak berenti.Orang nak cakap aku gila pown cakap la,like I care.*but i do care.Kiranya kelmarin last la aku pakai baju sekula.Lepas nie memang compem dah aku tak pakai.Mana ada form 7.Kalau mengulang pown *i hope not bukan pakai baju sekula kan kan.Cakap besar la konon.




Tapi dah habis tak ada exam nie ada benda cikitla nak share.Cara cara meniru dalam exam.Hah!Sapa yunk tak pernah buat kan?Termasuklah yunk menulis dan rakan rakan *sorry aku babitkan korang,dah betul.




1.Flying paper.Bukan flying kiss  .Ini hampir hampir nak dapat flying kick dari cikgu.
Kertas jawapan or apa apa kertas akan terbang ke kiri,kanan,depan,belakang.Siap sekali jawapan la.Kepantasan?Kalah Spiderman kertas tu terbang wa cakap lu.Yunk nie aku tak berapa nak berani buat sangat,kantoi naya.Tapi buat la jugak,and bukan aku tiru orang,orang tiru aku *cover seyh!



2.Direct contact
Mouth to mouth contact.Dah,jangan fikir bukan bukan.Bukan kiss erk.Tapi tanya terus tanpa sekatan pihak polis.Tapi suara kasi slow yer.Untuk yunk sound trouble,tak dapat den nak menolong nyer..Hee,sorry!!

3.Touch & Go kot.
Aku tak taw nak bagi nama apa untuk taktik nie.Ada la sorang hamba Allah tu,dya bangun nak pegi toilet.Aku saja usha sebab nak stop jawab kejap.Owh,sambil bangun dya angkat kertas jawapan letak atas meja kawan,Ceitt,terpaksa la aku gelak sorang sorang tengok aksi luar tabii tu.

Ada pulak yunk balik dari toilet,pastu berenti dekat meja kawan.Dya jalan slow jer,heran pulak aku.Buat moon walk ke hape?Rupanya kawan tu selit jawapan dekat poket belakang.Budak lelaki yunk buat okey.Budak pompuan baik *tunjuk aku.




4.Tweet tweet sms..
Dunia dah berubah,zaman dah maju.Semuanya di hujung jari.Nah,nak cari jawapan pown boleh pakai henset.Bukan Google ek.Google kawan sebelah or kawan depan nun.Mesej jer la.But make sure your phone is in silent mode.


Kang jadi macam kawan aku nie.Bukan nak meniru pown,tapi kami dok balas mesej kutuk kutuk sesama sendiri *ada patut.Dya hantar mesej dekat aku,fine,aku pown gelak sengsorang.Then aku reply,tetibe..aku dengar bunyi ring tone baby.Eh,macam aku kenal pulak bunyi nie.Sah!!Henset dya bunyi.Maw tak jadi cikalut off henset.Naseb baik cikgu tak perasan.Heran jugak aku macam mana cikgu tak perasan.Adakah cikgu itu...sudah la!!


5.Isyarat (khas untuk soalan bulat bulat)
Nie kena masuk sekula budak budak khas,lagi layan.Semua benda jadi bahan.

|A| Tunjuk hidung / 1 jari
|B| Tunjuk pipi / 2 jari
|C| Tunjuk telinga /3 jari
|D| Tunjuk dagu / 4 jari



Lebih kurang la.Kadang kadang pegang hujung tudung la.Gesek hidung la.Macam macam bahasa isyarat yunk *tak ikut sukatan pelajaran bahasa isyarat sekula khas kami buat.

6.Tiru direct
Bawak masuk jer buku nota bawah meja.Pastu selak pelan pelan.Pandai pandai la nak hidup kan.Tapi cara nie kwanghajo la sangat.Jeles jer aku tengok dyorang dapat jawapan banyak.Macam la aku tak pernah buat,eh,pernah ker??! Lupa ingatan sekejap.

Kadang kadang tu letak atas meja terus.Nah,buka satu satu tiru jawapan.Sakan hang!!


Last but not least

7.The guardians
Dah bunyi macam penunggu pulak.Bukan,pengawas exam tu.Kalau dapat pengawas exam yunk jenis suka duduk baca paper,online,buat keja dekat lappy,memang lauk arr.Mudah la korang eh,kitaorang nak buat 'keja' yer dak.Pastu jadi macam henst bunyi tadi pown tak pe.

Kami cakap,'jenis tak buat giat'..


Amacam,korang pernah buat tak mende nie.Aku?Biasa la buat,time exam bulanan.Trial dgn betul punya giler ke nak buat.Tu zaman mental tahap mengong mengong lagi.Insaf  dah,sob sob ~~Aku create nie lepas habis jawab soalan exam.Boring!

Selain baca novel,mengadap fesbuk,ini la keja aku.Mengadap belog tulis merapu.Ingat balik kisah dulu dulu.

Jangan tiru aksi di atas yer ^^ Ini entry pecah lobang.Cikgu cikgu,jangan marah yer,kami mintak maaf.heheh *buat manja manja ckit.Kami janji tak buat lagi sebab memang tak buleyh buat dah pown.






Dah baii <3




p/s : budak pmr kena amik result pakai baju sekula,kami tak payah.jangan jeles dgn kakak senior ya adik2



♥ With love by Nazeyra ♥

7 love(s):

syakirah izwanie said...

Lol. Nicee xD Adat la. Kite pun pernah buattt. Heee.

ZF said...

hahaha semua aku penah buat dulu...

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

haha, lebih selamat aman damai buat sendiri lah kan, mana tahu tertangkap seksok hulamakkkk nanya...

Papa Mifz said...

para2 cikgu semuo..sila alert teknik2 ni semuo...haha

Hanis MY said...

wahh byk sungguh taktik, satu pun akak tak pernah wat hehe... lawak pun ada, menjadi ke taktik2 tu hik2...

umie naziera said...

syakirah : mestila,lawak pula bila ingat balik

zf : kita serupa,aku tiru hang ke dulu??heheh

fifiey : kalau trtangkap memang naya habiss la

umie naziera said...

papamifz : ahaks,cikgu2 tlong awasi anak murid anda yerr

hanismy : haha,jadila jugak

copyright@segala yunk tercatat adalah hak milik Umie Nazeyra Alias