Geng (s)

Saturday, December 24, 2011

Semua kasi angkat

Assalamualaikum


Dulu meletup bila drama Nora Elena tayang dekat tv.Adaptasi novel Kasih Yang Suci.Rating tinggi kan drama tu.Suka tengok Aaron bawak watak Seth yang memang romantik macam dalam novel.Tapi aku lebih suka hayati cerita dalam novel daripada buat drama nie.Tak der feel la shangat.


Lepas tu meletup pulak filem Ombak Rindu.Gila berbelas juta dye sapu.Langsung tenggelam Twilight Breaking Down Part 1.Ye ke tenggelam??Tah,saja kasi effect sikit.


Then angkat pulak novel Bicara Hati masuk tv.Yang ni aku suka sebab watak Tengku Syahran dipegang oleh Shanaaz.Mr Kacak aku tuu.

Tapi tapi tapi,macam mana dyorang nak adaptasikan part part terlarang dalam novel tu?Musykil,kalau nak potong memang lari la jalan cerita.Nak buat jugak??Bukan jalan citer yang lari,penonton yang lari,or dyorang tunggu lagi.iskh3
Usha sikit Tengku Syahran aka Mr Kacak aku yang hensem nie.Suwiitt!!


Baca paper tadik,rupanya drama baru yang akan ganti Tentang Dhia Januari nanti diadaptasi dari novel jugak.Gemersik Kalbu.Aiiseh!!Aku dah baca novel novel nie semua.Memang best seller.Jalan citer pown ok,tak der la part sensitip sangat.Masuk drama macam mana la pulak kan.


Tapi agaknya trend sekarang nie angkat kisah novel buat drama or filem.Amacam tuan director??Takkan kering idea kot??!Suka angkat novel yang dah memang hot masuk filem.Cuba angkat novel yang tak hot tapi jalan citer bagus masuk filem.Kalau tak bagus,tuan director kasi la idea bagi lebih bagus.Dua dua nama meletop,nama director dengan nama penulis.Kan bagus tu.

Oh ya,kalau nak novel lagi hot,cuba adaptasikan novel Kau Yang Satu.Hah,itu baru hot.Jalan citer menag hot dengan part 'seram'.hahaha.Padan la budak asrama memang minat dengan novel nie.Betul kan budak asrama?!?Aku yang bukan budak asrama pown layan.Gila kauu!Dengan part robek perut keluarkan baby dalam perut tu.Ishh,geli seyh!!


Senag cakap,kasi angkat semua novel la.Ubah sikit sikit lepas tu meletup kebabooo!

Dah,babaii sayangs >.<


♥ With love by Nazeyra ♥

10 love(s):

cik wanie Lovela (CWL) said...

kenapa baru skg wat cita novel bagaikan

TwIstiEs*meSti Mau* said...

awak la pulak jd director..,biar sy jd hero nyer ...komfirm meletup laa cita kita ni...hahahahaha..

Ainn Hazwany said...

halamekk. sharnaaz laa. cerita gemersik kalbu tu macam best jee :)

Hanis MY said...

wuwuwu jelesss nak baca buku tu jugakkk nak tgk cite tu jugak huk2... mesti besh kan?

Rtp Farra Arisha said...

lebih baik agaknya cerita novel diadaptasikan menjadi drama. ada kebaikan dan pengajarannya pabila menonton..

umie naziera said...

cwl : tah,novel meletup je dya amik

twisties : hahha,habisla panggung!!

umie naziera said...

ain : sharnaaz hensem kan,hehhe.gemersik kalbu mmg best..try la bace

hanismy : memang best pown akak.. :)

farra arisha : itu pown betul juak,weee...

Juliet_iRa~" said...

kaki novel juga ek?heee

xsbr nak tgk drama adaptasi gemersik kalbu tu..sukaa2....suka anis ayuni..heee

umie naziera said...

juliet_ira : haha,mmg gila novel pong..anis ayuni best kan

Papa Mifz said...

X pernah bc satu novel pun ;-)

copyright@segala yunk tercatat adalah hak milik Umie Nazeyra Alias