Geng (s)

Thursday, November 17, 2011

Khamis

Catatan aku dalam alam persekolahan..Khamis


Haiii my blog  ^^


Harinie aku tak pegi sekula lagi.Lantak la weii.Malaih betul.Kami pegi libraray.Pagi pagi pekena roti canai teluq sebijik.Hmm,yummy!Dah berkurun aku tak makan roti teluq nih.Selalu yunk biasa ja.Boring!!


Semngat semua bawak lappy rupenyer.Pakat online semua.Seyees harinie tak der mood langsung nak belek buku.Hari lain jugak sebenarnya.heeee.Kalau fail yunk aku bawak tu buleyh bercakap,rasanya dah berkandar dya maki sebab aku buat dunno jer dekat dya.Tau kami buat apa??


Kami layan citer Hijab.Ada la terjerit sana terjerit sini.Terkejut jer bukan takot.Ayat cover wekk!!Ada yunk sampai letak telinga dekat lappy sebab sound tak berapa nak kuat.Budak budak sekula yunk ada dekat situ senyum senyum je tengok kami.Perangai kalah budak budak!!Tapi citer dya tergantung.Tah hape hape!


Lepas tu pegi makan.Bihun sup 4 !! ABC special satu!


ABC sorang yunk order.Tapi lima orang yunk makan.Dasar kedekut masing masing.Sibuk snap gambar ais krim atas ABC tu.


Tapi paling best harinie,aku minum air sampai nak habis satu gelas!uiii.Agak ajaib la.Tu pown sebab aku tersedak.Tah sapela yunk dok mengata aku tu.Maw dapat siap ko!!Selalu air aku minum tak sampai suku gelas pown.Sebab tu pegi kedai makan aku share air dengan mak aku jer.Kalau dengan kawan kawan aku paw air dyorang ja.lalalalalalala~~


Ah,baru teringat.Kami enam orang suka buat aksi berani mati dekat kantin sekula.Makan nasi kuah sambal macam sup.Tapi air satu jer.Kunun nak jadi unta al padang fasirun la kan.Boleh bayangkan,satu gelas air untuk enam orang minum!?Apa kejadahnya.Dah la air pown dapat free hasil kenyitan mata untuk abang tukang jual air.Sungguh kodokut masing masing!!


Back to the thursday's story.Lepas makan balik sambung online.Tetibe 'hujan' pulak 'dalam' library.Agak lebat la.Okeh,aku yunk nangis.


Sebab baca citer citer dekat page himpunan cerita sedih.Seyes sangat sedih post dekat situ.Aku lap air mata ja keja.Nangis kalah putus cinta.*eh,aku xpernah bercinta pong.Tapi tetap cover ayu depan kengkawan!!Korang kena cekidaut taw.Sangat memberi pengajaran dan keinsafan!!Ada aku post dekat entry sebelum nie pasal satu kisah sedih.Tentang surat dari seorang adik untuk abangnya.Sila ketik sini.


Lepas dah habis drama air mata,blah la kami.Library tu pown dah meluat tengok muka kami selalu gamaknya.


Dah balik tuu yunk tengah hupdate nih! ♥ 


Babaiiii 






p/s : esok last sekula,nak tangkap gamba banyak banyak laa




♥ With love by Nazeyra ♥

4 love(s):

ZF said...

nak like tak boleh... so aku komen jer la tanda like......

syahirooAhmad said...

diari dari cik umie naziera.. :) orang pompuan mmg hepening kan.. seronok je tengok telatah korang..

Papa Mifz said...

tangkap gmbr byk2 then upload semuo yer...biar berat blog nih...hehe

umie naziera said...

zf : haha,sory,xder button like pulakk

syahirooAhmad : hhaa,kami gila sikit,eh,banyak sebenarnya

papamifz : oraite..tapi brukband agak lembs

copyright@segala yunk tercatat adalah hak milik Umie Nazeyra Alias