Geng (s)

Monday, November 28, 2011

My 'First Love'

Assalamualaikum ^^


Layan trailer nie dulu...




Tadi lepak dengan kengkawan dekat rumah sewa.Harinie cuti  Maal Hijrah kan?Kami 'cuti' study sat,hehehehe.So its movie time!!

Tajuk dya FIRST LOVE also known as A LITTLE THING CALLED LOVE.


Citer Thailand okeh.Bukan korea.

Memang terrrrrrrrsangattttt best!Tengok aku tulis pown taw dah kan.Sampai nangis nangis kami layan citer nie.Kisah tentang cinta remaja yunk disangka hanya bertepuk sebelah tangan tapi sebenarnya dua dua ada perasaan yunk sama.How sweet!!  



Ini sikit sinopsis citer First Love....


The ordinary 14 year old girl Nam is unattractive or in simple terms...ugly. But she's always been secretly in love with an older guy in grade 10 called iphone photography Chon, the most popular student in high-school. He's hot, perfect and generous, and that's what makes girls go crazy about him, including Nam too. But she doesn't give up easily. She tries weight loss pills to do everything to make her get noticed by the boy she loves, in the hope of him turning around to look at her just one more time.


Aku suka sangat citer nie.Yunk betulnya hero dya hensem.Heroin mula mula tak cantik tapi lepas tuu berubah macam citer lain la kan.I like Chon aka Shon!

Nam panggil Shon 'Mr Button'.Sebab dya simpan button baju sekula Shon dalam satu part Shon gaduh dengan budax samseng.

Tapi cikgu dya memang lawak siot.Cikgu Inn.Tengok dalam trailer tu pown dah tahu.Suka usha cikgu hensem *macam aku tapi tak pernah dapat *eh,macam aku jugak.But last sekali dya dapat cikgu hensem jugak..hiiiiihihi.

Kawan kawan si Nam ni memang sporting,lawak and very cheerful.They always together together.Kira kawan sampai mati la even ada conflict sikit di pertengahan story.


Meh cini nak perkenalkan watak watak dalam First Love..


Marion Mario as Shon  

Pimchanok Lerwisetpibol as Nam

Sudarat Budtporm as Inn

Empat sahabat yunk comel 

Lastly memang la hero dengan heroin kan.Tapi memang sweet sangat percintaan dyorang.Memang terharu bila si Nam jadi secret admire Shon dari dya form 1 sampai habis sekula.Ingatkan Shon tak suka dya tapi sebenarnya Shon suka Nam dalam diam dari Nam tak cantik lagi.Lepas tu dyorang jumpa balik 9 tahun kemudian lepas dua dua dah berjaya.

Tengokla yerr.Memang tak rugi.

Eh,

Kalau Nam panggil Shon 'Mr Button'.Aku panggil 'dya' Mr Shy buleyh?Sebab 'dya' pemalu..hikhiikhik.Entah sapa la 'dya' tu kan.Berangan jer lebih..haisyhh.

Babaii.






p/s : tengok citer nie buatkan aku terbayangkan aku dgn Mr Shy aku..hiii,gataii   




♥ With love by Nazeyra ♥

23 love(s):

Papa Mifz said...

budak2 skrg minat yer cito2 mcm nih...

umie naziera said...

papamifz : thailand dgn korea mnjadi kegilaan..hehhe

Iffa said...

i really love thailand drama and film, mostly dramalaa.. :) one of my fav thai drama is 'Striving For A Sun'. watched it from tv3 last year i guess..

ubi said...

gatai na..haha

Ijah EmoTemo said...

mcm best je citer ni heheheh

umie naziera said...

iffa : thailand drama n fil memang best..rasanyer prnh tngok

ubi : skali skala..heheh

nasha sanza said...

dapat mana yek? internet ada tak untuk free downlad kalau tahulah..tq..

umie naziera said...

nasha : sorry la,sy pown xtahu..kawan sy amik mcm mna tah..heehhe

Umie Artoqiemie said...

aku bagi kau pendrive esok.. sila copy dalam pd aku ye . keh3.. nak tengok jugak.

umie naziera said...

umie : pemandupen??hahha..jauhnye nak pos!!

Pocket said...

hehehe, tengok movie sikit,
dah mula bayangkan diri sendiri.
ohh..


tak leh salahkan kamu gak,
pocket pung dok bayangkan diri ini 'bumblebee'
dari dulu lagi muahahahah:)

Nelly The Strange said...

mesti sweet kan cerita ni ??
:)

Ati Masrif said...

cite2 cintan ni kalau yg feeling
mmg boleh nangis leleh
sampai tak sedar org memandang..hehe

syahirooAhmad said...

hahhh.. skali pandang mmg cam cite korea.. okeh! harap2 ade yang share... utube ke.

Hanis MY said...

jeles... nk gk jugak wuwuwu...

Hanis MY said...

sorry typo gk=tgk hehe

Yan said...

tak boleh mula tgk cite korea ni.. tak tidur beb..

budak penjara said...

alalala lembiknya hero korea ak tengok haha

umie naziera said...

pocket : nak memahami cerita mmg mcm tuu..hehe

nelly : sweet sngat la cyunk!!

umie naziera said...

ati : air mata kluar xsedar

syahiroo : citer thai laa..ada kot dkt youtube tuu

hanismy : try la tnya pak cik google

yan : kena tngok smpai habis bru buleyh tido kan kan

umie naziera said...

budax penjara : ini hero thai laa...comey what!?!

ZF said...

ingat mak bercinta tadi...

umie naziera said...

zf : xder maknanya mak ko ni nk bercinta

copyright@segala yunk tercatat adalah hak milik Umie Nazeyra Alias