Geng (s)

Sunday, November 6, 2011

Raya dah jadii

Mood ~~
Makan daging sampai lemau!Asyik lekat celah gigi je daging nih.

Harinie daging
Esok daging
Lusa daging
Tulat daging
Rasanya seminggu nie daging
Naik lemak ler badan aku woii.

Harinie mak aku buat laksa,mai pakai maii.Eh,habis dah pong!Laku pulak hari nie.

Bangun pagi tadi pilih pilih baju.Terus sambar baju raya puasa ritu.Hijau.Pastuh aku fikir balik,kalau Dayah pakai purple memang kena sangat ah hari nie.Aku suka purple.Dia suka hijau.Tengok blog dya ah,hijau kemain.Masing masing pertahan warna faveret.

Sekali dia singgah rumah and,what a suprise!Dya pakai purple aku pakai hijau.Tersengih masing masing.Tepuk dahi sebab pakai warna faveret musuh!

Pastuh kami merewang dalam kampung cari port berphotogedik!


lepas nie aku panggil hang Dayah Koala,ngeee~~



Aku nak baju purple hiang woii.Aku penchenta purple tegar  taw!

Setakat tu la gambonyer.Super banyak sampai aku malas nak upload dengan beruk yunk lembap nie.Aku nak ciao usha daging.Daging lagii.

Oh,ada tragedi raya yunk aku rasa macam nak cabut kepala time tu jugak.

Raya aidilfitri ritu,bertandang ke rumah jiran sebelah.Mengunyah kuih siput sambil sibuk bertanya yunk tu yunk ni.Pastuh anak tuan rumah,aku kira macam abang ah.Dya tanya sedap tak kuih siput yunk dya buat tuh.Punyala jujur aku jawab,kurang garam!!

Terus dya panggil mak dya,"mak,dya kata kuih siput mak tak sedap".

Ciss.

Sungguh tak berguna punya abang.Punya la aku usaha nak cover.Cakap saja nak pekena dya.Hishhh.Rasa macam nak cabut kepala or petik jari pastuh hilang macam Ceplos dari situ.Malu bhaii.Naseb baik mak dya gelak gelak ja.

Harinie aku pegi rumah dya aku tak makan apa pown.Naseb dya keluar.Ngeee^^

Sapa sapa yunk ajak aku makan ketupat,pulut,lemang semua tuu,sorry ek.Aku tak boleh makan menda menda tuh.Bukan allergic ke hape,memang aku tak boleh telan makanan berasaskan pulut!

Ok,ciao dulu

Mmmuahh.Sayang korang ketat ketat.
♥ With love by Nazeyra ♥

11 love(s):

nelly said...

selamat hari raya ! amboi , sakan ! . haha

comel seyh !

cikpjaz said...

minggu ni menu semua berasakan daging,hehehhehe~
sup, goreng, bakar, yum2... =]]
salam aidiladha

Mayyra Han. said...

yeeaaa kak umi kita pencinta purple tegar!!! ada point dah nak bahan dayah. thanx kak umi. hehe

syahirooAhmad said...

erkkkk..... panjang benor coleteh dia nih.. uit daging la best! leh wat bugerdill! i like!

ZF said...

kalu ada daging lebih tu mai kat aku sikit nak buat daging bakar baru sedap...

umie naziera said...

nelly :hee.slamat ari raya

cikpjaz:daging lembu ok la lagii,maw kerbau,dermm!!

mayrahan :bahan jgn xbahan,sronok tngok bila dya kena kacau,,hiii

syahiroo :memangla,sampai skang sakit gigi woii

zf:haa,mak aku xkasii

Hanis MY said...

akak suka menu daging... wahh cunnyer, i likeee...

salam aidiladha...

Umie Artoqiemie said...

salam aidiladha daging freak!! hahaha.

diyadayah said...

=.=" kita memang selalu tertukar pong,terimalah hakikat hijau tu lawa

umie naziera said...

hanismy : hee,sy pown suka jugak tp xlah hari2

umie : salam2

dayah : ko jeles ah,hijau ko xlawa

TwIstiEs*meSti Mau* said...

minggu daging,minggu ni...haha..terpksalah...

copyright@segala yunk tercatat adalah hak milik Umie Nazeyra Alias